Syyläkaktus (Mammillaria) on kaunis keväällä - kukkiessaan

Syyläkaktus kukkii keväällä (Mammillaria)


Oikea talvehtimispaikka syyläkaktuksille tuntuu nyt löytyneen. Ne kukkivat juuri nyt ihanasti.


Jo muutaman vuoden ajan yksi tai kaksi kaktusastian neljästä syyläkaktuksesta on kukkinut keväällä maalis-huhtikuussa. Tänä keväänä ne kuitenkin yllättivät ja kaikki neljä kukkivat lähes yhtä aikaa.
 
Pienet nuput huomasin maaliskuun lopulla ja huhtikuun alussa ensimmäiset kukat aukesivat.


Nuput ilmestyvät aina ihan yhtäkkiä ja kaunis punainen, rengasmainen kukinta alkaa.

Kukinta on jatkunut nyt pari viikkoa ja jatkuu edelleen. Kuvat on otettu ikkunan ulkopuolelta lasin läpi, en halua kaktuksia nyt yhtään kääntää tai häiritä. Antaa niiden olla vaan nyt ihan rauhassa ja kukkia :)

Syyläkaktus ja hoito:


Yllättävän vähällä hoidolla kaktukset menestyvät jos kasvupaikka osuu oikeaan. 
Ehkä juuri talvehtiminen viileämmässä (eteläikkunalla noin +15°C) mutta valoisassa on kaktuksien kukinnalle tärkeätä.
Vettä en anna talvella kuin "lusikallisen." Vasta kun aurinko alkaa selvästi paistamaan eli noin helmikuun lopulla annan vettä reilummin.  Kasvukaudella sitten joskus (harvoin) ovat saaneet tosi laihaa biolanin kastelulannoitetta.

Kesät ja syksyt


ovat kaktuksille ulkonaolon aikaa. Kaktukset ovat aamupäiväaurinkoisella terassilla ja ne saavat auringon paistetta noin aamusta keskipäivään asti.
Syksyllä kylmien tultua siirrän syyläkaktukset tuolle kuvan alakerran eteläikkunalle. Talven aikana kastelua siis tosi vähän, tuskin lainkaan, keväällä sitten enemmän. 

Nuput ilmestyvät aina ihan yhtäkkiä ja kaunis punainen, rengasmainen kukinta alkaa. Ihana kukinta jatkuu noin 3 - 4 viikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)