Herne ja idut kasvavat keittiön ikkuna-amppelissa

Ikkuna-amppelista ruokapöytään

Pääsiäisestä on selvitty ja herkut on syöty, nyt on aika viljelyyn ja kasvatukseen.

Rakastan ituja ja käytänkin niitä mm. leivän päälle ja lisukkeeksi salaattiin. Nyt siis suoraan amppelista :)

Innostuin kasvattamaan ituja, tällä kertaa keittiön ikkunan amppelissa. Itäikkuna ja amppeli ovat erinomainen yhdistelmä kasvattaa nopeasti ituja ja yrttejä ruoanlaittoon.

Keittiön ikkuna-amppelissa kasvatetut idut ovat lähellä ja siitä on helppo napsaista käyttöön, suoraan leivälle tai salaattiin.

Lisäksi uusien siementen istuttaminen ja purkkien vaihtaminen kasvuston uusimiseksi onhelppoa.

Muovimukit avuksi

Kuvan amppelin sinkkiastioihin laitoin sisään pohjistaan rei' itetyt muovimukit. Mukeissa on oikein kosteaa multaa, kuivaherneet laitoin suoraan mullan pintaan. Kuvassa kasvusto on reilun viikon ikäinen, eli nopeasti nousivat. 

Sanotaan että herneitä olisi hyvä liottaa vedessä vuorokausi ennen multaan laittoa, mutta minä en noita liottanut. Herneet itivät kuitenkin jo kolmessä päivässä. 

Itäikkuna on erinomainen itujen kasvatukseen

Itäikkuna on ideaali juuri nopeasti käyttöön menevien yrttien ja itujen kasvattamiseen. Aamupäivän valossa siemenet itävät ja alut kasvavat nopeasti, eikä paikka ole liian kuuma. 

Ikkuna-amppelissa olen keväällä kasvattanut myös mm. minttua, sitruunamelissaa ja basilikaa. Amppeli on kivan näköinen ikkunassa ja ottanut meillä paikkansa ruoanlaittohyödykkeenä.

Ihanaa kevättä ja vihreyttä kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)