Kestävä inkalilja kukkii jo viidettä kesää

 Uskomaton, kaunis inkalilja kukkii jälleen

Olen tavoitteellisesti vähentänyt blogini päivityksiä, mutta nyt kutkuttavia aiheita tulee taas ...🌸

Aloitan inkaliljasta

se jaksaa nousta ja kukkia jo viidettä vuotta :) Kun vihreät ovat jo hieman vahvistuneet, pääsee inkalilja ulos terassille. Se viihtyy siellä puoli varjoisessa paikassa toukokuun alusta ainakin lokakuun loppuun ja pitempäänkin ellei pakkasia tule.

Tämäinkalilja on edelleenkin samassa amppelissa, jossa sen ostin vuonna 2018 Lahden Pihapiiri -messuilta.

Inkaliljan juurakot olen pariin kertaan nostanut mullasta, heittänyt kuivuneet pois ja asettanut loput juurakoista taas takaisin. Lisäsin hieman uutta multaa, runsaasti vettä ja silloin tällöin kastelulannoitetta.

Inkalilja tykkää olla ulkona, puolivarjossa (liika aurinko kuivattaa inkaliljan) ja nyt inkalilja kukkii parasta aikaa.

Kuvassa inkalilja on hieman toispuoleinen ja alppikärhö tavoittelee sitä. Nostin kasvuun lähtevän, vihreät kasvattavan inkaliljan amppelissaan terassin kulmapöydälle heti toukokuun alussa. Siinä se on ollut, enkä ole sen jälkeen tehnyt sille mitään - no kastellut ja lannoittanut tietysti :)

Sinisarja -uutiset

Alkukesän lämpimät ja nyt sateiset säät ovat tehneet hyvää sinisarjoille. Kukkavanoja on tulossa todella monta. Myös siro valkoinen sinisarja työntää kukkavanoja kovasti.

Laskin kahdessa ruukussa olevan 8-9 kukkavanaa nousemassa kummassakin. Nuppujen avautuminen kestää vielä. Nyt täytyy jatkaa runsasta kastelua ja lannoitusta niin kukat vahvistuvat.

Palaan näihin hieman myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)