Syyläkaktus l. mammilaria - kauniit, punaiset kukat

Syyläkaktuksen kukat näyttävät aivan tekokukilta - mutta eivät sitä ole :)


Syyläkaktukset ovat niin kauniita kukkiessaan. Nämä kukkivat ryhmässään uskollisesti, joka vuosi, maaliskuussa talvehtimispaikallaan kellarikerroksemme eteläikkunalla.
 


Jotenkin tuo kastelu, pitkähkön kuivan kauden (loka-tammikuu) jälkeen, kai laittaa kaktuksen luulemaan että nyt tuli kevät ja sateet. Kaktuksen nuput kehittyvät ja kukinta alkaa huomaamattomasti, täydellä teholla. 


Kukat tulevat aina valon puolelle, ne nähdäkseni minun täytyy mennä ulos ikkunan taakse kaktuksia ihastelmaan tai kääntää ruukkua kuten olen yläkuvassa tehnyt. Mammillaria, kukkii nyt pari viikkoa ja on todella näyttävä :)

2 kommenttia:

  1. Upeita kukkia kaktuksissa! Minullakin syyläkaktus kukkinut. Hyvä tietää, että kukkii enemmän valon puolella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Pahoittelen, etten ole huomannut kommenttiasi. Minustakin kaktustenkukat ovat ihan omaa luokkaansa, ehkä siksi että kaktukset ovat aika haastavia kasvatettavia, siksi onkin suuri palkinto kasvattajalle jos/kun ne kukkivat. Ihanaa kun saammekukinnasta nauttia :)
      Valon puolelle nuo kukat tosiaan aina tulevat ja aika lailla kuin nakutettuina ne aloittavat maaliskuussa kukinnan, kun aurinko alkaa niille valoa antaa ja hellii. Nautitaan kaktuksistamme <3

      Poista

Kiitos kommentista :)