Herätetään sinisarja kevääseen

Herätys alkaa valolla ja lumella :)

Helmikuun alkupuolella, kun valo ulkona alkaa lisääntymään, alan herättelemään sinisarjoja. Sinisarjat ovat olleet talviunilla ikkunallisessa kellarissa ja saaneet marras-tammikuun aikana vettä vain kerran tai kaksi ja erittäin vähän. Ruukuissa oleva multa on nyt rutikuivaa, eikä vesi imeydy kuivaan multaan vaan valuu multakerroksen läpi aluslautaselle.

Olenkin keksinyt keinon jolla saan kosteuden vähin erin imeytymään multaan ja se keino on LUMI.

Pari viikkoa sitten, eli helmikuun alkupuolella, hain ulkoa suojalunta ja asetin muutaman ison kourallisen lunta kunkin ruukun kasvuston keskelle. Tästä lumi sulaa parin päivän aikana ja imeytyy multaan.

Kellarissa on nyt lämpöasteita +6.8 -7.8 Cº, eli hieman enemmän kuin mitä olen siellä yrttänyt pitää. Ihanteeni olisi  +4 - 6.5 Cº. Suuremmissa lämpötiloissa ja vähällä vedellä kasvit kellastuvat enemmän.

Suojalunta tuon sinisarjoille nyt muutaman kerran parin viikon aikana. Lumi imeytyy hitaasti multaa ja kostuttaa multaa. Kohta multa imee paremmin kasteluvettä ja voin aloittaa kastelun vedellä.

Kellastuneita lehtiä napsin myös pois. Näin valo pääsee kasvustoon ja sinisarja huomaa kevään olevan tulossa.

Voiko mullan vaihtaa?

...kuten helmi-maaliskuussa kasveille yleensä tehdään. mullan voi tietysti vaihtaa... mutta sinisarjojen kanssa onkin asia hieman toisin.

Sinisarjat ovat usein aika suuria ja suurehkoissa ruukuissa niiden käsittely, etenkin  sisätiloissa on hieman hankalaa. 

Tärkeä seikka on myös että,

sinisarja haluaa kasvaa rauhassa, hieman ahtaassa ruukussa, jotta se viihtyy ja kukkii. Sinisarjan ravinnon- ja vedentarve hoituukin parhaiten kastelulannoituksella ja kastelulla. 

Tapoja on monia, mutta näillä keinoin ovat omat sinisarjani voineet hyvin, kukkineet kauniisti ja aika runsaastikin :)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)