Pionit, Yellow Crown ja Coral Charm

Hieman erikoisemmat pionit

"Yellow Crown"


Ostin muutama vuosi sitten "Yellow Crown" nimisen keltaisen pionin Pionien Kodista, Taivassalosta. "Yellow Crownia" oli myynnissä vain pari kappaletta ja ostamani yksilö oli aika pieni. Halusin sen kuitenkin, olihan se erikoinen.


Kukkapenkkiin istutettu pioni vahvistui hitaasti. Huomasi että pionilla kestää tottua uuteen kasvupaikkaansa. Annoin sen olla rauhassa, lisäsin multaa mutten liikaa, koska pionin mukula ei halua joutua kovin syvälle. Lannoitin seuraavana vuonna varovasti ja uusia lehtiä tuli muutama.

Parin vuoden päästä "Yellow Crown"  teki yhden pienehkön, kauniin keltaisen kukan, kuten myös seuraavana vuonna. Suhteessa kasvin lehtien määrään näytti auennut kukka suurelta ja raskaalta.


Neljäntenä vuonna, tänä keväänä, pionin noustessa mullasta, havaitsin heti, että alku oli erilainen. Luulin jopa että kasvi ei ollut se sama... En ollut nähnyt sitä tuollaisena, vahvana. Lehtiä tuli paljon, kukkanuppu kehittyi ja siitä muodostui pyöreä ja vahva.


Kun kukka aukeni, se oli kaunis, iso ja raskas. Jotta kuvan sai otettua piti kukkaa kohottaa ja tukea kädellä. Kuvassa käteni vaikuttaa pieneltä, eikä se oikeasti ole pieni :D

Myöhemmin kuulin, että Yellow Crown on yksi kauneimpia pioneja, eikä se tee koskaan paria kukkaa enempää, tämä on tyypillistä Yellow Crown -pionille. Olen onnellinen, että se kasvaa minun kukkapenkissäni ja tekee nuo kauniit kukat :)

"Coral Charm"

"Coral Charm" on ostettu myös Pionien Kodista.  Pionien Koti - taimisto on Suomessa ainoa laatuaan joka kasvattaa myös itse pioneja.
Korallin värinen "Coral Crarm" asettui heti paikalleen kukkapenkkiin ja kukki ensimmäisen kerran muistaakseni jo heti seuraavana vuonna. Tällainen kotiutuminen on pioneille harvinaista, mutta tämä näytti pitävän uudesta kodistaan :)


"Coral Charm" on auettuaan korallin värinen.  Myöhemmin, kukan vanhetessa, sen väri hieman haalenee. 


Tämä pioni on muuten myös sivusta/takaa kaunis. Terälehdet ovat kuin paperia ja valo kuultaa hieman niiden lävitse. Pidän myös tästä pionista kovasti, se on eksoottinen ja poikkeaa edukseen muista pioneista :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)