Sinisarja, kevät ja kastelu

Nyt koittaa sinisarjojen kastelun aika

Aurinko antaa valoaan, päivä on pidentynyt ja kasvit heräävät. Ikkunallisessa kellarissa talvensa viettäneet sinisarjat ovat heräämässä ja kaipaavat nyt vettä.

Helmikuussa herättelin sinisarjoja laittamalla niiden tyvelle, mullan päälle, suojalunta. Lumi suli hiljalleen noin +5 - +6 asteen lämpöisessä kellarissa ja antoi kosteutta.

Sinisarjojen lehdet ovat jo virkistyneet ja kasvit ovat aika hyväkuntoisia. Kuvan ruukut ovat viettäneet talvensa lähinnä ikkunaa. Näille yksilöille aloitetaan nyt runsaampi kastelu.

Kauempana ikkunasta olleista sinisarjoista leikkaan keltaisiksi menneet lehdet pois ja yritän siirtää niitä lähemmäs ikkunaa. Sinisarja uusiutuu eli lykkää vihreää aika pian kunhan se vaan saa valoa ja vettä. 

Lannoitus keväällä

Valon ja lämmön lisääntyessä voi varovasti alkaa antaman laihaa kastelulannoittetta. Kastella pitää reilusti, ennen kuin sinisarja menee ulos, jottei se läkähdy. Kun kasvi pääsee ulos valoon, lämpimään varjoon tai puolivarjoon se piristyy ja uuden vihreän kasvu alkaa. Lehdet nousevat pian enemmän pystyyn ja kohta voikin aloittaa reilumman lannoituksen.

Nyt on siis valon ja kastelun aika. Kohta sinisarjan voikin siirtää ulos, mutta ensin lämpimään varjoon tai puolivarjoon...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista :)