Sinisarja on pörriäiskasvi

Perhoset ja pörriäiset rakastavat sinisarjaa

Sinisarjan kukinta ajoittuu kesän loppupuolelle eli elo- syyskuulle. Tuolloin on vielä paljon erilaisia pörriäisiä ja meden kerääjiä liikkeellä. Jos sää on lämmin ja sinisarjojen ruukut hyvin esillä, niin perhosetkin varmasti löytävät sinisarjojen kukat.


Syyskuun puolessa välissä sinisarjat ovat yleensä vielä täydessä kukassa. 


Seuraan nyt syksyllä ahkerasti yölämpötiloja. Kun yölämpötilat alkavat lähentyä nollaa täytyy sinisarjojen ruukut suojata harsolla, siirtää lasitetulle terassille tai ihan sisätiloihin. Itselläni ei ole lasitettua terassia joten suojaan sinisarjat yöpakkasilta harsolla. Kun lämpötilat laskevat nollaan siirrän kasvit ikkunalliseen kellariin.

2 kommenttia:

  1. Sinulla on upeita sinisarjoja, niistä tulee mieleen Välimeren puutarhat. Lukaisin juttusi 2013 lumikärhöstä, joka ei kukkinut ekana vuotena. Istutin toukokuussa lumikärhön suurin odotuksin, pituutta ja leveyttä kasvaa, muttei nupun nuppua, toivottavasti ensi kesänä.

    VastaaPoista
  2. Hei. Kiitos kommentista. Sinisarjat todellakin tuovat etelänmatkailun ja kesän mieleen. Muistaakseni oman lumikärhöni kanssa taisi olla myös niin että ei ekana vuonna kukkinut tai teki vain muutaman kukan. Lumikärhö kasvoi pituutta ja leveyttä. Seuraavana kesänä se valtasi lähes koko omenapuun. Kun kukinta sitten lopulta alkoi ajoittui se melko myöhäiseen ajankohtaan eli elokuulle. Olin odottanut kukintaa heinäkuulle koska nuppuja oli jo näkyvissä. Kukintaan lienee vaikuttavan myös kasvupaikka joka itselläni on enemmänkin varjossa. Kärhö saa auringon valoa vain ihan aamusta ja myöhään illasta. Uskon että kärhösi vahvistuu ja kukkii jo ensi vuonna. Kärhöllä täytyy olla ravinteikas, syvä ja multava kasvupaikka. Kärhö pitää istuttaa noin 15cm syvään jotta pakkanen ei vie sitä. Kasvualustaa ei myöskään saa päästää kuivumaan. Kasvupaikan olisi siis oltavaa sellainen että juuret jäävät varjoon ja kasvualusta pysyy kosteana mutta kärhö saa valoa.
    Jos kärhösi on auringossa tarvitsee se enemmän kastelua ja hyvän juurisuojauksen auringolta. Huomaa tässä kirjoituksestani että lumikärhö on yksi suosikeistani... tarinaa tulee... ;) Hyvää syksyn jatkoa sinulle ja muista suojata kärhösi juuret pakkasten tullen vaikka kevyellä/ilmavalla havukerroksella tai turpeella :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista :)